Over mij

SHINE IS MY FAVOURITE COLOR – MARC JACOBS

Wat leuk dat je hier bent!

Als je op zoek bent naar een coach voor je kind is het meest belangrijke toch altijd dat het goed voelt, dat het ‘klikt’. Het is immers je allerliefste mini-me die je toevertrouwt aan een ander. En ook als je zelf een coach zoekt is het belangrijk dat het veilig en gelijkwaardig aanvoelt. En hoewel je me nu alleen ontmoet ‘op papier’ weet ik zeker dat je na het lezen van deze pagina weet of ik de juiste ben voor jullie!

 

Monique SmAl

Mijn naam is Monique Smal en ik ben opgeleid als social worker en kindercoach maar heb weinig met titels en termen. Zie me als je reisgids, hartverzachter, HSP-kenner, mentor, spiegel of toch vooral als mede-avonturier!

Op een zonovergoten dag in de zomer van 1977 werd ik geboren in Leusden, waar ik nu weer woon. Mijn eerste woord was ‘baby’ en op mijn 11e had ik mijn eerste oppasadres. Hoewel ik altijd kraamverzorgster wilde worden leek dat geen logische keuze na het VWO. Ik koos voor Social Work. Jarenlang werkte ik als begeleider in de zorg voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychische problematiek. Ik deed ontzettend veel gave projecten en nog steeds werk ik ook 1 dag in de week voor stichting Bikkel.

In 2008 werd onze zoon geboren en daarna werd duidelijk dat een tweede kind geen vanzelfsprekende optie was. Ik besloot een gouden rand om deze wolk te tekenen en startte met de post-HBO opleiding tot kindercoach. Een schot in de roos! In 2011 opende ik de deuren van mijn kindercoachpraktijk ‘Apie-King’. Al snel volgden naast de kinderen ook de jongeren en veranderde ik de naam in Sunshine Stories. Naast het coachen gaf ik ook jaren de opleiding tot kindercoach aan de Magie voor kindercoaching en was ik mentor bij het kindercoachgilde voor startende kindercoaches.

Tot zover in een notendop mijn werkleven….

She was an adventurer at heart, but oh how she loved to be home.

Mensen noemen me lief, eigenwijs, temperamentvol, nieuwsgierig, grappig, een aanpakker en een doorzetter. Wat voor veel mensen minder te zien is, is mijn gevoeligheid. Niet dat ik het bewust verstop maar het verschuilt zich vaak achter mijn glimlach en enthousiasme.

Voor de kenners: ik ben een typische HSP/HSS, het ambiverte type. Niet bekend met al het vakjargon? Het betekent dat ik hoogsensitief ben, maar wel het type dat prikkels opzoekt en ook nodig heeft. Daarnaast ben ik een mix van extravert en introvert. Ik ben zeg maar yoga en carnaval tegelijk.

Hoogsensitief is een term die ik voor mezelf nooit gebruik. Ik weet inmiddels hoe het werkt voor mij en ben gewoon wie ik ben. Het leven is wel ontzettend veel makkelijker geworden sinds ik ontdekte hoogsensitief te zijn en op ontdekkingstocht ging naar wat voor mij werkte.  Ik zou niet anders willen zijn en ervaar er vooral de voordelen van.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ga ik graag naar kringloopwinkels en rommelmarkten (mijn zoon noemt het een verslaving haha). Ik heb een grote nieuwsgierigheid naar de oude natuurreligies zoals sjamanisme en hekserij. Ik heb liever niet dat je me wakker maakt ‘s nachts want dan word ik knorrig maar als je het toch doet dan graag met worteltaart. Oh ja. En tuinieren, tekenen en lezen. Daar ontspan ik van. En lekker geiten met vriendinnen. En voor ik het vergeet: ik weet wel dat iedereen zijn eigen kind het leukste vindt, maar ik ben toevallig echt moeder van de allerleukste zoon! 

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!