Coaching voor ouder en kind

EVERY HEART HAS A STORY TO TELL, WHAT’S YOURS?

Iedereen ziet zijn kind het liefst blij en gelukkig maar het leven bestaat nu eenmaal niet alleen maar uit unicorns en rainbows. We komen allemaal uitdagingen tegen, of je nu groot bent of klein. En soms kun je behoorlijke tegenwind hebben. Als het niet lekker loopt is het heel fijn als er iemand met je meekijkt. Het liefst met een beetje warmte, humor en lichtheid, toch?

Dat kan bij Sunshine Stories op verschillende manieren:

Zelf aan de slag:

  • De Avonturenroute DIY

Eenmalig of kortdurend:

  • Sunny Side Up: eenmalig gesprek
  • EFT

Traject:

  • De Avonturenroute met begeleiding

De AvOntUrenrOute

Hoogsensitiviteit in je gezin kan voor behoorlijk wat uitdagingen zorgen, zowel voor je kind als voor jou als ouder. Speciaal voor gevoelige kinderen ontwikkelde ik de avonturenroute, deze neemt kinderen mee op een speels avontuur in hun binnenwereld zodat ze op een lichte en vrolijke manier kunnen ontdekken wie ze zijn en hoe ze van hun gevoeligheid een fijne reisgenoot maken. Je kunt de Avonturenroute zelfstandig doen met je kind of met mijn begeleiding!

Zie jij dat je kind…..

| anders is dan gemiddeld (wat dit gemiddelde ook mag betekenen) |veel nadenkt over alles | voelsprieten heeft | soms een spons lijkt en alles in zich opneemt | een groot inlevingsvermogen heeft | makkelijk overprikkeld raakt | gevoelig afgestelde zintuigen heeft | emoties intens beleeft |

Dan zit je hier precies goed!

De Avonturenroute DIY begint bij het hartverwarmende samenleesboek ‘Het grote avontuur van kleine Lise’ waar de piepkleine Lise en de hommel Adriaan op avontuur gaan in het verwonderlijke woud. Daarna gaan kinderen zelf op ontdekkingstocht in hun eigen binnenwereld via meditaties, visualisaties en een dik invul, ontdek en doe-boek!

De avonturenroute DIY is vooral passend bij jou als je je kind de mogelijkheid wilt geven te ontdekken hoe zijn of haar hoogsensitiviteit werkt. Persoonlijke groei op een lichte en vrolijke manier. Als je kind echt niet lekker in zijn/haar vel zit, scroll dan even wat verder naar beneden want dan is de avonturenroute met begeleiding fijner voor jullie.

Als je op de link hieronder klikt kom je op mijn andere website en kun je nog veel meer lezen over de avonturenroute!

De AvOntUrenrOutE met bEgeleiDing

|Je ziet je kind vastlopen op school, thuis, of op beide plekken| Je vraagt je wel eens af of jullie het enige gezin zijn waar het zo chaotisch en intens aan toe gaat| Je herkent jezelf in je kind en dit ervaar je als lastig| Je kind is gevoelig en heeft een sterke wil, wat een combinatie| ‘De’ opvoedboekjes werken niet bij jouw kind| Je herkent jezelf helemaal niet in je kind en dit ervaar je als lastig| Je kind of jij ontploffen regelmatig| Je voelt je tekortschieten als moeder|

Hoogsensitiviteit heeft veel mooie kanten maar veel kinderen en ouders ervaren er ook heel veel lasten van. Zeker in de drukke en veeleisende maatschappij waarin we leven. In de Avonturenroute met begeleiding hoef je het niet alleen te doen! Samen kijken we wat er nodig is zodat jullie weer lichter verder kunnen een ook de voordelen gaan ervaren van het gevoelig zijn!

Hoe werkt het?

We starten met een ontmoetingsgesprek met jullie als ouders. Daarin kijken we samen waar je tegenaan loopt en wat jij als ouder nodig hebt. Daarna maken we een plan, wat is het meest effectief: coaching van jou/jullie als ouders, coaching van je kind of beiden. Als je kind jonger is dan 7 dan werk ik sowieso met jou als ouder.

Zo gaan we met elkaar op avontuur en passeren we de hobbels die we onderweg tegenkomen. Altijd levert het mooie levenslessen en inzichten op, zowel voor jou als voor je kind, die het leven weer lichter maken. Werken aan persoonlijke groei kan ook gewoon ontzettend leuk zijn!

Would you like an adventure now or shall we have our tea first?

– Peter Pan

SunnY Side Up

Soms heb je geen behoefte aan een heel coachtraject maar wel aan iemand die eenmalig intensief met je meekijkt.

De Sunny Side up is er speciaal voor jou als ouder als je even iemand nodig hebt om door de bomen het bos weer zichtbaar te maken. Merk je dat je steeds tegen hetzelfde aanloopt? Heb je behoefte aan praktische handvatten? Opvoedvragen?

Sunny Side Up is een gesprek van 2 tot 2,5 uur waarin we samen kijken waar je tegenaan loopt. Dit is dus een gesprek met jou als ouder(s) zonder je kind. Je kunt je hart kunt luchten, krijgt inzicht en overzicht en gaat naar huis met nieuwe energie en een duidelijk plan. Je kunt de Sunny Side Up combineren met de Avonturenroute DIY maar dit hoeft niet!

Twijfel je wat voor jou de beste optie is? Vul het contactformulier onder aan de pagina in en ik kijk even met je mee!

Eft

EFT is een hele effectieve manier om in korte tijd kinderen te helpen bij moeilijke ervaringen uit het verleden of zorgen voor de toekomst.Kinderen kunnen grote en kleine stresservaringen hebben die als het ware in hun lijf vast blijven zitten waardoor ze er in het dagelijkse leven last van houden. Je kunt denken aan het overlijden van een dierbare, gepest worden maar ook ervaringen als het kijken van een eng filmpje of een black out tijdens een toets kunnen grote impact hebben. EFT is een snelle en kindvriendelijke techniek om deze stress op te ruimen.

Wat pAst bij Ons?

Nu je dit allemaal hebt gelezen heb je misschien al een duidelijk gevoel wat voor jouw kind en jullie situatie passend is.  Geen probleem als dit nog niet zo is, dan denk ik graag even met jullie mee. Vul het contactformulier onderaan de pagina in en ik neem contact met jullie op!